Kundtjänst

Trygg beställning

Vi genomför ingenting som medför kostnader utöver hemsidans totalpriser utan meddelande till och godkännande från er i förhand.

Med undantag för ev. överenskomna merkostnader är en beställning hos oss fullt avbokningsbar fram tills dess att korrektur och orderbekräftelse är godkända av er.

Om ni är osäkra på några fack-termer, eller om något annat är oklart, maila eller ring oss för snabb hjälp. Vi kan vår bransch utan och innan så att ni slipper.

Priser

Alla priser är exkl. moms 25%, om inte annat anges. Priser inkluderar allt – kostnader för valt tryck (1-färg som standard) samt alla övriga kostnader. Inget tillkommer.

Artiklar

Vi försöker att hålla sortimentet någorlunda medelstort, så att det inte blir för svårt att hålla fräscht och aktuellt. Utöver hemsidans artiklar kan vi leverera ett stort antal övriga paraplyer, och även besläktade artiklar som strandparasoll med tryck, regnponchos med tryck, mässtält med tryck, samt naturligtvis allt övrigt under CEBA’s breda sortiment. Hör gärna av er med en förfrågan!

Bilder

Många av bilderna på hemsidan kommer från våra leverantörer och överensstämmer inte alltid i färg med verkligheten. Vi arbetar aktivt med att ta fram bättre, mer korrekta och verklighetstrogna bilder (våra egna foton förses med vattenmärke), men måste reservera oss för färgskillnader som kan finnas.

Kvalitetskänsla

Vi anger ett betyg för ‘kvalitetskänsla’ för varje paraply, upp till max 10 poäng. Detta är för att spegla det kompletta intryck vi anser paraplyet gör, med faktorer som stabilitet, vikt, hantering, funktioner och utseende inräknade. Betyget är satt efter individuell hantering samt visst bruk, dock ej några ingående tester, och ska ej tas som någon särskild garanti.

Prover på paraplyer utan tryck

Vill ni se prov på paraply/er utan tryck innan beställning så ordnar vi detta.
Pris för utskickat prov kan tyvärr variera; när det gäller billigare promotionparaplyer oftast 100.- + moms inkl. frakt. Vi kan även skicka prov på flera paraplyer vid förfrågan, samt prov på paraply med tryck (offert).

Beställning

Beställning sker enkelt via hemsidan, men vi hjälper gärna till om ni hellre vill beställa via mail eller telefon. Vi tar emot ditt samtal på kontorstid, 8.00 – 17.00 vardagar.

Tryckunderlag / original

Vi är en av ytterst få leverantörer som kan hantera nästan alla typer av tryckunderlag utan ytterligare kostnad. Vi kräver alltså inte en tryckanpassad logo för att kunna hantera er order, men det underlättar och snabbar naturligtvis upp produktionen. Vi ser helst att ni skickar en vektoriserad .EPS, .AI eller .PDF för att säkerställa att vi har ett så bra underlag som möjligt och för snabbast möjliga hantering.

Tryckoriginal från mindre hanterbara format, såsom .JPG, .TIF, .PSD, eller anpassning från underlag till tidigare tryckta produkter, brukar vi klara av justera/ändra så att det blir ett acceptabelt tryckunderlag och utan några merkostnader. Rent generellt kan man säga att så länge som underlaget är tillräckligt detaljerat så kan vi reproducera det i ett tryckbart skick.
Om tryckunderlaget skulle visa sig behöva mer ingående hantering, eller om det av någon anledning inte fungerar alls, kontaktar vi er snarast med förslag till lösningar. Inga kostnader kommer att påföras om inte köparen/kunden bekräftat kostnaden.
Om ni är osäkra, skicka det underlag ni har helt enkelt så kommenterar vi.

Kunden ansvarar för att insänt material (original) är korrekta. Kontrollera gärna att den logotype och de tryckfärger ni tillhandahåller är de nyaste/senaste och i övrigt korrekta. Om ni har ett flertal logotyper i tryckfärdigt format (t.ex. AI eller EPS) som ni inte kan öppna och kontrollera, skicka allihop så kan vi ta fram förhandsvisningar så att ni kan välja.

Rätten att få nyttja inskickade underlag kan inte vi ansvara för, utan där ligger ansvaret helt på den som skickar in underlaget att det inte inkräktar på tredje part.

Korrektur och orderbekräftelse

Efter beställning återkommer vi inom 24 timmar med ett korrektur och en orderbekräftelse. Vi inväntar OK eller synpunkter på dessa inom 3 dagar. Om något inte stämmer kan ni nu återkomma med ändringar, både vad gäller trycket och själva beställningen. Alla ändringar av korrektur, storlek, färg m.m. är utan ytterligare kostnad, förutom totalt byte av motiv/logotype från det som skickats vid beställning.

Order kan i detta läge avbokas helt om något oförutsett inträffat. Vid avbokning av order som innefattar överenskomna merkostnader för originalhantering faktureras dessa.

Utebliven respons

Om vi inte får svar på orderbekräftelse och korrektur inom 3 dagar så avbokar vi er beställning, och meddelar er om detta.

Vid utebliven orderbekräftelse/korrektur, kontakta oss via mail eller telefon för att undvika fördröjningar.

Produktion och leverans

Efter godkännande av korrektur sker produktion och sedan leverans till er angedda adress. Leveranstid (vanligen 2-3 veckor) väljs vid beställning. Vid expressorder, eller order där ni behöver paraplyerna ett exakt datum – ange gärna datum vid beställning!

Frakt

Fri frakt gäller leverans till en leveransadress i Sverige. För flera leveransadresser, eller övriga destinationer, tillkommer frakt till självkostnadspris.

Reklamation

Vi garanterar leverans av felfria paraplyer med specifikationer och utseende enligt godkänd orderbekräftelse och korrektur. Om levererade paraplyer avviker från dessa, kontakta oss snarast så levererar vi nya snabbt och utan ytterligare kostnader. Felaktiga paraplyer måste returneras till fullo innan nya produceras, inga prisjusteringar eller rabatter är möjliga.

Om ni beställt fel, och ändå godkänt korrektur och orderbekräftelse, så kan vi tyvärr inte medge en reklamation. Vi gör vårt bästa för att kontrollera alla misstag som kan ske i en beställning, och dubbelkollar dessa om vi misstänker att ni beställt fel.

Ångerrätt

Ångerrätt/bytesrätt/öppet köp för privatpersoner medges ej, i enlighet med undantag för specialanpassade produkter i Distansavtalslagen.

Betalning

Företag betalar via faktura 20 dagar, eller förskottsfaktura med 2% kontantrabatt. Om förskottsfaktura önskas måste detta meddelas innan leverans, annars faktureras order vid leverans. Kommun, landsting, rikstäckande organisationer betalar via faktura 30 dagar. Privatperson betalar alltid via förskottsfaktura. Om andra betalningsvarianter önskas, kontakta oss innan beställning så kan vi se vad som är möjligt.

Saknar du något?

Vårt mål är att Paraplykungen.com ska bli så komplett och användbar som möjligt. Om ni saknar någon generell information eller om ni är ute efter ett speciellt paraply ni köpt tidigare som inte finns här, hör av er! Vi uppdaterar hemsidan och lägger till paraplyer ofta, i respons till våra kunders feedback.